Az önmegismerés útjában áll az ego

A Belső utazás egyik eszköze :  A No-Ego utazás

Makay Anikó Looking clever olajfestmény

Megannyi kérdés, amit az önmegismerés, az önmegvalósítás, a megvilágosodás útját járó, kereső ember feltesz.

Mi az ego? Honnan jött? Mikor és hogyan keletkezett? Miért van? Hogyan lehet lebontani? ...és az egyetlen igazi kérdés, hogy "Ki vagyok én?".

Tele van a világ önismereti tesztekkel - ingyenessel, fizetőssel, egyszerűvel, bonyolulttal - számtalan változatban.

A No-Ego utazás ezekre a kérdésekre ad választ, és képes Téged megérkeztetni az önmegismerés útján.

A Belső utazás nem kívánja megmondani neked, hogy Te ki vagy. Nem én fogom megválaszolni a kérdéseket. Saját magad ismersz rá az igazságra, és adod meg a válaszaidat.

Sajnálatos módon Önvalónkat, Forrásunkat, Isteni részünket, - akiről érezzük, hogy valójában vagyunk - az életünk során kialakult elfojtások, szokások, fogadalmak és félelmek rétegei elhomályosítják, eltakarják. Ennek eredményeképpen kialakulnak és berögzülnek érzelmi, viselkedésbeli és gondolkodásbeli minták - az ego fixációk. A felszínen ezekről hisszük azt, hogy "ez vagyok én".

Mindezeket rögzüléseket persze nem tudatosan formáljuk meg, hanem tudat alatt, védekezésképpen jönnek létre, hogy bizonyos fájdalmas, ijesztő vagy félelmetes külső hatásoktól megvédjenek minket. Később pont ezek a bevésődött minták azok, amelyek a legtöbb szenvedést okozzák, saját magunk és a környezetünk számára is.

Példaként ilyen minták:

  •  mártír és áldozati játékok -"sajnáljatok engem"
  • tökéletesség kényszere
  •  mindent tudnom és értenem kell
  • én csak teérted élek
  • nekem kell irányítani
  • megfelelni az elvárásoknak minden módon
  • állandóan tevékenységben élni - sosincs megállás

Az Ego-fixációknak az a paradoxona, hogy azt hisszük, hogy úgy, azon a bizonyos módon fogjuk tudni elérni a célunkat, és megtalálni a harmóniát, a boldogságot és a szeretetet. Ezek a berögződöttségek pontosan eltávolítanak a teljességtől, attól, akik valójában vagyunk.

Az ősi Szufi tanítást az Enneagram-ot használjuk abban, hogy beazonosítsuk a Te saját fixációdat. Az alkalmazott kérdések és módszerek alkalmasak arra, hogy felszínre hozzák az érzéseket. Ezután pedig a felszínre jött érzés mentén elindulva, tárjuk föl azt, vagy azokat a pillanatokat az életedben, amikor az adott Ego-minta létrejött. A No-Ego utazást akkor ajánljuk Neked, amikor már több érzelmi utazást tettél. A megtett utazások eredményeként már sokkal könnyebb az érzésekkel találkoznod, átérezned, majd elengedned őket.

Kapcsolatba kerülve az emlékkel, annak sejtemléki szintjén történik meg a gyógyítás, az elengedés és a felismerés.
Megszabadulsz attól a programtól, ami eddig automata-pilótaként irányította viselkedésedet, reakcióidat és érzelemvilágodat.


Szabaddá válsz, és a fenti kérdésekre a szabadság állapotából pedig saját magad tudsz válaszolni. Ekkor már az önmegismerés számodra ön-felismeréssé válik.

Haladj az önmegismerés útján! Kezdd el lebontani az Ego börtönét!

Jelentkezz egy No-ego utazásra!Hívj telefonon időpontért a 0620-596-0067 számon!

vagy akár...

Ismerkedhetsz magaddal ;-))

Önismeret útjai...

Én a nagy halogató...

Ugyan már, halogatok még egy kicsit...

Csak mindent pontosan, szépen...

Hadd szeresselek...

Nekem meg kell tennem...


Nagyszerű önismereti tréning Brandon Bays-zel (angol)


A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó