Érzelmek :
Érzed? Vagy nem érzed?

Érzelmek, érzések: Szorítás, szorongás, aggódás, feszültség, bűntudat, szégyen, félelem, fájdalom, szeretet, veszteség, gyász bűntudat, vágyakozás, büszkeség, gyávaság, önbizalomhiány, harag, értéktelenség-érzés, öröm, remény vidámság, boldogság, szeretet, megelégedettség, melegség, türelmetlenség, felszabadulás, megkönnyebbülés, rettenet, ijedtség

Milyen változatos kavalkádja is az energiának!
-Vajon milyen is érzések nélkül élni?
Néha találkozom emberekkel, akik elmondják, hogy nem éreznek semmit - sivár az életük, mert nincsenek benne érzések. Egyhangú, szürke, unalmas, közömbös, semmilyen.

-És milyen úgy élni, ha túl sok van belőlük?
Mások azt mesélik el, hogy mindenkinek az érzését átveszik, hogy ez már tarthatatlan, mert csupa fájdalom az élet, csupa szomorúság és sírás. Valahogyan képtelenek megszabadulni tőle.
Átvennék ők a boldogságot is..., de mintha ebből csak pillanatok jutnának, a többi pedig elszomorító és szívfacsaró.

-Vagy állandóan menekülni előlük?
Megint mások azt mesélik, hogy van egy érzés, ami szinte fogva tartja őket, vadászik rájuk. Hiába menekülnek előle, nem hagyja őket még aludni sem, előtolakszik kéretlenül.

Hiába, úgy látszik egyik véglet sem boldogít. Ha nem boldogít, vizsgáljuk csak meg, hol a hiba:

Mi is történik ilyenkor bennünk, velünk. Irányítsuk rá a Tudatosság reflektorát:

  • mit is jelent érezni?
  • mi zajlik ilyenkor a testünkben?
  • talán kapcsolódik hozzá, valamilyen korábbi emlék? Talán egy "jól bevált" minta ismétlődik?
  • és ha nem múlik, van-e valamilyen akadálya annak, hogy elmúlhasson?

Azt már értjük, tapasztaljuk, hogy egyik véglet sem jó. De akkor mi a jó?
Mi a normális, egészséges változat?

Egészséges az, amikor az érzések szabadon érezhetők, szabadon áramlanak. Mint amikor a folyó hömpölyög a maga útján -van amikor gyorsabban, van amikor lassabban, de sehol meg nem állva, hiszen sehol sincs torlasz.

Érzések, legyetek itt! Tudd meg mit üzennek!

Vedd fel velem a kapcsolatot, és tégy egy Utazást!

Az érzelmek szerepe a testben

Az érzelmek, érzések testi szinten egy elektromos és kémiai (ion összetétel) változás, ami az idegrendszerben történik. A generálódó impulzusok, jelek pedig az agy ún. limbikus részébe vannak becsatornázva. Ha tetszik ott történik az információ feldolgozás és tárolás.


Amikor valamit elfojtunk, akkor a tudat egy parancsot ad, hogy azt a bizonyos érzést nem akarja megtapasztalni. Ekkor a test az idegpályába, az idegsejtek kapcsolódásaihoz fehérjemolekulákat épít be - szigetelést alkalmaz. Ettől még az impulzus generálódik és akárcsak egy elduguló vízvezetékcsőben a nyomás felhalmozódik, és idővel ennek a felhalmozódott energiának ki kell szabadulnia. Ez megjelenhet testi tünetben, viselkedési problémában és akár idegrendszeri zavartságban.

A Belső utazás az érzéseken keresztül ezekhez az elfojtásokhoz segít "eljutni" és kideríteni, hogy mi volt az az ok, ami miatt létrejött. Nem csak a kiderítésben segít, hanem a feloldásban és az új, egészséges minta létrehozásában.


A Belső utazás ( The Journey) angol nyelvű weblapja


  1. [Főlap]
  2. [Érzelmek]

A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó