A betegségek lelki eredete

A Belső utazás egyik eszköze : A testi utazás

Makay Anikó High Tide olajkép

Az egyik legalapvetőbb technika, amellyel feltárható a betegségek lelki eredete, a testi utazás. Brandon Bays Belső utazás c. könyvében megtalálható az az eredeti szöveg, aminek segítségével ki is lehet próbálni egy ilyen utazást.

A könyv megírása óta, természetesen az egész módszer folyamatos fejlődésben van, hogy minél hatékonyabban segítse feltárni a betegségek, a kapcsolati, az érzelmi és egyéb problémák lelki eredetét.

A szöveg is változik, fejlődik és egyre hatékonyabbá válik.

A testi utazás során, az utazó rábízza magát a saját belső bölcsességére, lelkére, hogy mutassa meg, tárja fel a tudatos elme számára, hogy egy adott testi probléma érzelmi eredete honnan származik.

Ha a könyvben lévő szöveget elolvasod, akkor első látásra egy vezetett meditációra hasonlít. Az alapvető különbség az, hogy nem Te, az utazó, vagy én, a terapeuta, mondom meg, hogy hova utazzunk, és hogyan. Az adott pillanatban saját magad fedezed fel, hogy milyen eszköz/mód jelenik meg, hogy ki érkezik hozzád belső segítődnek, és saját magad fedezed fel, hogy hova érkeztél.

A tapasztalatod, a megélésed eredeti, és nagyon gyakran meg is lepődnek az utazók: "ez sose jutott volna eszembe", "erre eddig nem is emlékeztem" - szokták mondani.

Tehát, a lelked, a szellemed, az isteni részed vezet. Az én feladatom az, hogy folyamatos nyitottságban segítselek maradni Téged az Utazás során. A legfontosabb közös szándékunk, hogy az élményed ne elképzelés vagy kitalálás legyen. Erre természetesen megvannak a tökéletes eszközök és módszerek, amelyeket az egy éves képzés során elsajátítottam.

Az, hogy kinek, hogyan alakul a folyamat teljesen egyéni élmény - nincs szabály és elvárás.

Amikor megérkezel a problémát rejtő "ok"-hoz, "eredet"-hez, akkor lehetőséged van, hogy az akkor elfojtott érzelmet, érzést teljesen megélve, kiszabaduljon annak energiája.

E folyamat során felismerések, megértések születnek. Feltárul egy régi emlék és kimondhatóvá lesznek azok a szavak, mondatok, amelyeket annak idején nem mertél, nem tudtál, esetleg féltél kimondani.

Kialakulhattak hitek, megszülethettek fogadalmak, amelyeket az akkori éned elhitt, illetve meghozott. Ezek is kiszabadulnak és a megértés, a felismerés fényében elengedhetővé válnak.

A megbocsátás, a folyamat természetes eredményeként megjelenik, és kimondhatóvá, kimutathatóvá válik számodra. EZ EGY CSODA - MEGTÖRTÉNIK. Nem csinálod a megbocsátást, nem bocsánatot kérsz vagy adsz. Megállíthatatlanul megjelenik, amikor a fent vázolt folyamat: érzelmi energia kiszabadulás-megértés-felismerés-elengedés megtörtént.

Ezután, az utazás folytatásaként az új tudatossággal, szabadsággal és felismeréssel elindulunk mi ketten a jövőbe is, hogy a tested jelzésein keresztül, megtapasztald a változást, a gyógyulást.

A fent leírt folyamat során, nemcsak az elméd számára tárulnak föl a betegségek lelki eredetei. Ennél sokkal többről van szó. A sejtek szintjén ilyenkor beindul egy méregtelenítési folyamat. Felszabadulnak a tested energiapályái, és így, az természetes módon helyre tudja állítani a harmóniát, az egészséget.

(Ennek a biokémiai folyamatnak tudományos kutatásával Dr. Candence Pert élenjáróan foglalkozik. Könyve a Molecules of Emotion sok megértést és felfedezést tartalmaz a témában.)


További írások a betegségek lelki eredete témájában:

Tanulságos történet a depresszióról

Betegségek lelki okai

Lélek és az érzések - problémáink lelki háttere


A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó