A betegségek lelki okai
avagy

Miért nem vagyunk mindig influenzásak?

betegségek lelki okai

Manapság vannak olyan körök, ahol kiemelt téma: a betegségek lelki okai. És ezt összekombinálva néhány igazán jó könyv tudásával, ha beteg merészelsz lenni, kíméletlenül hozzád vágják - abból kiindulva, hogy majd segít rajtad -, hogy mi is a bajod: mit nem veszel észre az életedben, mert a könyv szerint is így van. Szóval, ha még nem volt elég, hogy beteg vagy, még ezzel is megküzdhetsz.

Nem célom, hogy hozzáadjak a bajaidhoz még egyet.
Ezért most engedd meg, hogy egy kicsit máshonnan közelítsek

Mondok egy egyszerű példát. Naponta milliószámra találkozunk különböző baktériumokkal és vírusokkal. (Ha máshonnan nem, akkor legalább a reklámokból tudnunk kell... hiszen arra vesznek rá minket, hogy féljünk tőlük, sőt harcoljunk ellenük.) Tehát ebből a sok-sok mindennapos(!) kikerülhetetlen találkozástól mégsem betegszünk meg, csak kivételes esetekben. Valahogy úgy van összerakva testünk-lelkünk, hogy természetesen megbirkózik ezzel. Nem halljuk a kardcsörgetést , sem a seregek sorakozását a testünkben, nem kell, hogy figyelmeztető üzeneteket küldjünk a testünknek, hogy "Vigyázat! Készültség! Támadás a bal kéz felől!" Valahogyan automatára van állítva, és gyönyörűen felismeri a test ki a "jó" baci és ki a "rossz".

Figyeljük csak meg, hogy mindig vannak egészséges emberek a legnagyobb influenza-járvány közepén. Akkor rájuk nem hat ez a sok kórokozó?

Kísérletekben bebizonyították, hogy a gondosan kitenyésztett nátha-vírusokkal szándékosan csak 100-ból 7 embert sikerült megbetegíteni, pedig hogy biztosra mehessenek, a tudósok egyenesen az orr nyálkahártyájára cseppentették őket.

Ebből adódik a kérdés, hogy ha ez így van, akkor mitől is betegszünk meg?
Vagy inkább úgy lenne érdemes feltenni a kérdést, hogy mitől változik meg ez a természetes elbánó és megjavító rendszere, ami tegnap még vidáman megoldotta a kórokozókkal való "harcot", ma pedig mintha mindet egyszerre beengedte volna a testünkbe?

Lehet, hogy ennek van lelki oka?

Betegségek lelki okai másképp

Vagy közelítsük meg egy másik irányból is a kérdést.
Mindannyian tudjuk, hogy a szervezetünkben állandóan új sejtek keletkeznek, folytonosan megújítva egész testünket, minden egyes szervünket. Ahogy Dr. Deepak Chopra írja a Kvantumgyógyítás c. könyvében: "mintha a lakhelyünkül szolgáló épület tégláit módszeresen lecserélnénk újakra. Ha ezt mindig az eredeti tervrajzok szerint tesszük, a ház továbbra is ugyanolyannak tűnik, valójában mégsem ugyanarról az épületről van szó."

Maradva ennél a hasonlatnál: a hibás téglák, nagyszerűen és automatikusan kicserélődnek újakra. És ha valami miatt mégsem megy ez a folyamat a maga rendjében, akkor érdemes a lelki okokat is megkeresni.

Dr. Chopra azt is leírja, hogy a tapasztalatai szerint a súlyos, netán "gyógyíthatatlan" betegségekből meggyógyult emberek spontán drámai változást tapasztalnak a tudatosságukban. Ezek az emberek egyszer csak valahonnan tudják, hogy meg fognak gyógyulni. És ezt a gyógyulást valami, a természetben létező, és a test határainál jóval nagyobb erő okozza.

A tudatosságukban tapasztalt változás hatására megértenek vagy felismernek valamit, ami korábban nem volt hozzáférhető a számukra.

Ha a Belső Utazást szeretnénk megérteni, akkor az a fent említett spontán folyamatnak a tudatosan megismételhető változata.

További olvasnivaló még a témában:

Brandon Bays: Belső utazás c. könyve
Belső utazás gyerekekkel
Jelenlét (Freedom Is)

Dr. Deepak Chopra: Kvantumgyógyítás

Szeretnél utánajárni a saját problémáid lelki okainak!

Fedezd fel problémád lelki okát! Vedd fel a kapcsolatot!Tanulságos történet a depresszióról

Betegségek lelki okai - további információ


  1. [Főlap]
  2. [Betegség]
  3. [Betegségek Lelki Okai]

A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó