A teremtés öröme

Makay Anikó New Beginning olajfestmény

A teremtés iránti vágy sokszor megjelenik bennünk. A belső bölcsesség igen gyakran arra ösztönöz minket, hogy kezdjünk bele valamilyen kreatív tevékenységbe. Mégis kevesen merik felvállalni lényüknek ezt az elhanyagolt oldalát.

Valljuk be, hogy ebben a modern világban a rajzórák és énekórák kötelező tananyagokról és kipipálni való muszájok-ról szólnak. Igen kevesen találják meg ebben az örömüket. Tisztelet a kivételnek, de én nem erről szeretnék beszélni, pedig van élményem belőle bőven. A magánórák sorsa is hasonló. Gyakran arról szólnak, hogy hogyan vegyenek rá minket a kész sablonok lemásolására - komoly “kreatív biznisz” alakult már erre. Természetesen semmi baj nincsen vele-, ha erre hív a lelkünk. De mi van, ha nem vagyunk vele megelégedve? ha belül érezzük - még ha megfogalmazni nem is tudjuk mindig - valami nem stimmel.

Érdemes tovább lépni.

Rajzolj, fess, formázz, zenélj, táncolj... végtelen formában kifejezheted a belső lényed.

Hiába vesz körül minket egyre több színes és mozgó kép, zene, zaj, rengeteg információ, hiába villódzik egyre gyorsabban körülöttünk, a belső lényegünk alkotásra vágyik. Azt is mondhatnám, ki van éhezve. Létrehozni valamit az anyagból. Megszólaltatni, megmozdítani, kifesteni. Olyan csoda ez, amit más nem tud megadni. Egy ideát formába önteni. Ez az, ami lelkessé tesz. Feléleszti a tüzet.

Válassz!

Te milyen anyaghoz vonzódsz? Találd meg a sajátodat. Kísérletezz! Sosem volt még ilyen hatalmas választéka a lehetséges anyagoknak: természeteseknek és ember alkotta anyagoknak. Van már üvegbeton, kísérleteznek fémhabbal. Jó, jó ezek még nem a szomszédos hobbibolt polcairól való példák.

Találd meg a sajátodat! Téged melyik anyag varázsol el?

Ha szabadon választhatnál, milyen anyaggal kísérleteznél? Ha nem hibázhatnál, mibe vágnál bele?

Minél többet csinálod, kísérletezel, annál inkább megformálódik, hogy mihez vonzódsz. Melyik a te anyagod? Melyik a te technikád? Miben tudod kifejezni magadat? Miben szeretnéd kifejezni magad? Melyik ad neked örömet? Melyik lelkesít? Melyik izgalmas?


A teremtés neked is lételemed? Felszabadítanád magad alkotóként?

Támogathatlak a folyamatban. Itt felveheted velem a kapcsolatot.


Anikó alkotói weblapja és blogja.


A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó