Terápia rezisztencia

Makay Anikó Camera shy olajfestmény

Terápia rezisztencia: talán egy kicsit ijesztő elsőre a gondolat, hogy van benned valami, ami akadályoz egy kezelést. Hogy van ez?

Érdemes ezen elgondolkodnod:

Jelez a tested és az egész lényed. Ez nem a te megoldásod. Keress másikat! Vajon meddig erőlteted még azt, ami nem működik?

Sokszor - korábbi kondicionáltság eredményeképpen -, azt hisszük, hogy a gyógyulásnak egyfajta útja van. Erre a következtetésre jutunk, amikor a “rák” gyógyszerét kutatják, vagy a magas vérnyomás ellenszerét, vagy a sclerosis multiplexét. Erre a következtetésre juthatunk, amikor standardizált gyógyítással találkozunk. Valahogy szeretnénk kategóriákba sorolni a betegségeket, tüneteket. Nyilván megkönnyítené a gyógyítók és a páciensek életét. Ahogy sok tekintetben ez működik is. Ez és ez a tünet, ezt a pirulát bekapjuk, kész, meg kell oldódnia. Ha nem, akkor itt egy másik. Próba-szerencse? Nem. Szó sincs róla. A felelősségteljes gyógyításban nem így van. Mérésekkel, vizsgálatokkal igazolt, és úgy kellene működnie.

Mégsem úgy megy.

De mi van akkor, amikor nem úgy megy?

Terápia rezisztencia kapcsán talán érdemes lenne feltenni a kérdést:

Minek áll ellen a páciens? A kezelésnek? Vagy a gyógyulásnak?

Mert ha a kezelésre koncentrálunk, akkor igen sok variáció van még, amit ki lehet próbálni.

És ha a gyógyulásnak? Akkor érdemes lenne annak az akadályait feltárni és megoldani. Még akkor is, ha ez  egyéni, nem standardizálható. Még akkor is, ha ez időnként inkább “sziszifuszi régészmunkát” igényel.

"Ez már csak így marad, legfeljebb kezelni, szinten tartani tudjuk...”  Szerintem ne menj olyan gyógyítóhoz, akinek határozott véleménye van arról, hogy a betegséged nem gyógyítható. Válts orvost, keress másik szakértőt, terapeutát, stb. Persze felveheted a harcot az orvosod ellenére is, bebizonyíthatod, hogy tévedett, ha amúgy az igazság bajnoka vagy... csak tudd, hogy sok ellenállásba ütközhetsz... te pedig alapvetően segítséget, támogató környezetet keresel az amúgy is fennálló egyensúlytalanságod megoldásához.


És te? Te vajon résztvevője vagy a gyógyulásodnak vagy az akadályozója?


Számodra elképzelhető a gyógyulás? Elfogadod azt a kezelést, amit választottál? Hiszel benne? Tényleg elfogadod, vagy csak valaki rábeszélt? Vagy ellenállsz neki inad szakadtáig?

Van megoldás. A terápia-rezisztencia egy címke, amit rád aggattak. Nem egyenlő a gyógyulásra való képtelenséggel. A  gyógyulás útjai százfélék. Találd meg a tiédet. Emlékszel? A test egy csodálatos szerkezet. Helyre tudja hozni magát, napról-napra megújul.

A javaslatom: Mi lenne, ha azt kérdeznéd meg magadtól, hogy hogyan segíthetném ezt a helyre hozást?

És figyelnél a válaszra! Legyél nyitott arra is, ha esetleg azt mondja, hagyj békén, ne piszkálj, tudom a dolgom.


Együtt felfedezhetjük mi is az, ami nálad a "terápia rezisztencia". Itt felveheted a kapcsolatot és felteheted a kérdésedet.


A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó