A gyógyulás akadálya lehet a kényelem

Makay Anikó Streching olajkép

Beszéltünk már korábban a gyógyulás kapcsán arról, hogy minek is gyógyulnánk meg, amikor valami pozitív hozadéka van a betegségünknek. Vegyük most elő magát a kényelmet.

Van egy kedves ismerősöm, akinek enyhe egyensúlyzavarai vannak. Azt jelenti, hogy időnként megszédül, ha hirtelen feláll, talán egy picivel több időbe telik, hogy egy hirtelen mozdulat után megtalálja magát a térben. Előfordul mindannyiunkkal néha. Nem nagy dolog. Nekünk, többieknek.
De nem neki. Mert egy komplett és igen kényelmes történetet kerekített a dolog köré. Kerített magának egy kerekes járókeretet. Így messziről láthatja mindenki, hogy beteg, segítségre szorul.

Vagyis az ő számára ez fantasztikus előnyökkel szolgál. Kedvesebben, segítőkészebben bánnak vele az emberek. Hamarabb beszélgetésbe elegyednek vele. Kíváncsiak rá. Sajnálják. Gyengének, elesettnek látják. És egy idő után az élete központjává válik. Ha megkérdezed tőle, minek neki az a kerekes járókeret, ezt mondja “Hát, igen-igen. Tulajdonképpen nincs is szükségem rá. De tudod, biztonságot ad: kényelmes.”

Lehet, hogy ez a kis történet nem a “te inged”, akkor ne vedd magadra. De ha van egy makacs betegséged, és valóban meg szeretnél gyógyulni, akkor érdemes számításba venni és megvizsgálni magadban, hogy vajon milyen “kényelmet” hoz neked az az adott betegség.

Például: nem kell visszamenned a szörnyű munkahelyedre? Vagy kedvesebbek, elnézőbbek veled az emberek? Vagy nemet mondhatsz különböző dolgokra (ételek, italok, találkozások, testi kapcsolat stb.) mert ott a bármikor előhúzható indok? Vagy egyszerűen ennek okán a környezetedre rá tudod kényszeríteni az akaratodat? Netán mindenki teljesíti a kívánságaidat?

Tudom. Tudom. Kegyetlen kérdések. Bátorságot kíván, hogy szembenézz velük, ha kiderülne, hogy valamelyik ezek közül mégiscsak az "inged". Talán még jól fel is dühít. Talán pont azért, mert beletrafáltam a közepébe. Elhiheted nekem, nem akarom elvenni a "mankódat". Te tudod lerakni.

Ha kiderülne, hogy azokhoz az előnyökhöz, amelyet a betegséged hoz, más, egészségesebb módokon is hozzá lehet férni, érdekelne?

Szeretnél elindulni a gyógyulás útján?

Eldobnád a magad "mankóját"? Vedd fel velem a kapcsolatot, tedd fel a kérdésedet!


További gondolatok a témáról Itt!


A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó