Az érzések, a betegségek, a gének és az egészség összefüggései

(tudományos cikkek kivonatai, hivatkozásokat lásd a linkeken)

A betegségek kialakulásának okairól szóló tudományos kutatások azt mutatják, hogy az elfojtott érzések hatására DNS-ünk megváltozik, mutálódik, és nagy valószínűséggel kiváltó oka lesz egy jövőbeni elváltozásoknak, megbetegedésnek. Ez azt jelenti, hogy amilyen módon és mértékben vagyunk képesek kezelni érzéseinket, az meghatározza testi és érzelmi egészségünket.

A Belső utazás során képesek vagyunk feltárni, és egészségesen integrálni az elfojtott emóciókat, segítve ezzel a DNS mutációjának elkerülését, ami a jövőbeni egészségünk alapja.

Az érzéseink, érzelmeink alakítják egészségünket és hatással vannak a betegségek megjelenésére

Dr. Candence Pert, (John Hopkins Orvostudományi Egyetemen szerezte PhD.-jét, és a washingtoni Georgetown Orvosi Egyetemen dolgozott kutató professzorként) feltárta, hogy az elme nem az agyba van "börtönözve", hanem leginkább egy információ-folyamként lehet felfogni, amely összeköti az összes sejtet, szervet - a test egész rendszerét. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos modellt - miszerint a test és az elme két különböző dolog -, felváltja az új tudományos modell, ami a testet és az elmét egy, integrált egészként kezeli.

Ebben az új modellben az emóciókért az úgynevezett neuropeptidek (rövid fehérje láncok) felelősek. Ezek jelen vannak az egész testben, különösen az idegrendszerben, ahol is szabályozzák a hangulatunkat, viselkedésünket és egészségünket.

Továbbá, a neuropeptidek egységes, az egész testre kiterjedő rendszerként működnek, amelyben az érzések játsszák az összekötő, kommunikációs szerepet.

Ez a kutatás, tehát, érvényteleníti azt a korábbi elképzelést, hogy az elme szabályozza a testet. Most már ismert, hogy az érzéseink hatást gyakorolnak az elme-test egészre, amelyben minden rész összeköttetésben van minden résszel.

A DNS-ünk reagál az érzésekre

Mivel az emócióink befolyásolják az elme-test rendszert, ha ezek elfojtásra kerülnek, vagy egészségtelen módon kerülnek kifejezésre, akkor testünket negatív hatás éri. Amikor "lenyeljük az érzést", és nem vagyunk hajlandók érezni, vagy ellenkezőleg, amikor elveszítjük az ellenőrzést, és hagyjuk, hogy átvegye tőlünk az irányítást az érzés, a DNS láncban a gének megváltoznak, mutálódnak. Ez a mutálódás a gén módosulást/hibát okoz. Mindez pedig megnöveli a valószínűségét a testi és érzelmi megbetegedésnek.

Az amerikai genetikus Barbara McClintock azt találta, hogy az olyan sokk-hatás, mint például egy erős negatív érzelem vagy környezeti stressz hatás, rákényszeríti az emberi genom-ot, hogy újrarendeződjön.Az amerikai Tudományos Akadémia megállapította, hogy az életben előforduló erős stressz oly mértékben képes hatást gyakorolni a DNS-re, hogy az megváltoztatja alakját, és megszűnik tökéletesen működni.

A kaliforniai HeartMath Intézetben 28 emberi DNS mintán végeztek tudományos kísérletet, amely azt az egységes eredményt mutatta, hogy az érzések úgy pozitív, mint negatív módon képesek megváltoztatni a DNS szerkezetét. 28 kutató vett rész a kísérlet alanyaként. Ők megtanultak előhívni úgy pozitív, mint negatív érzéseket. Amikor a kutatók erős pozitív emóciókat éltek meg (szeretet, hála, elismerés), a DNS-minta kinyílt és meghosszabbodott. Az erős negatív érzelmek hatására pedig megrövidült, bezárult és bizonyos kapcsolódások megszűntek benne.

Változtasd meg az érzéseidet, és megváltozik az egészséged, eltűnnek a betegségek

Tehát, mivel az emóciók meghatározzák a DNS-t, ha megváltoztatjuk az emócióinkat, akkor megváltoztatjuk a DNS-ünket.
Dr. Kazuo Murakami, aki 1993-ban megfejtette az emberi "renin gént", megállapítja, hogy a DNS-ünk örökösen változik, szerkezete nem "kőbe vésett", ahogy azt korábban gondolták. Ő is arra a a határozott megállapításra jutott, hogy, ha képesek vagyunk megváltoztatni az érzelemvilágunkat, akkor megváltoztatjuk a DNS-ünket. Például, a fent említett tesztben az is kiderült, hogy a DNS-nek azok a szakaszai, melyet az erős negatív hatás "eltorzított", visszanyerték egészséges szerkezetüket és aktivizálódtak akkor, amikor erős pozitív emóciót hívtak elő a kutatók magukban.

Mindeközben Dr. Bruce Lipton, korábban a Wisconsin Egyetem orvos professzora, és a Stanford Egyetem orvosi karának kutató tudósa egy "új biológiáról" beszél, amely azt mutatja, hogy a genetika klasszikus elmélete a rögzített DNS szerkezetről, hibás. Kijelenti, hogy a DNS alkalmazkodik, és megváltoztatható, megjavítható szándékunk szerint.

A Belső utazás módszere a betegségek okainak feltásását és megoldását adja meg. Az utazás során integrálhatjuk az elfojtott érzelmeinket, és így, megváltoztatjuk DNS-ünket, elme-testünket, és oly módon alakíthatjuk újjá őket, hogy azok az egészségünket szolgálják.

Gyakorolj Te is hatást a DNS-edre, hogy gyógyulhass!!

Jelentkezz be egy Belső utazásra itt!


Hívhatsz a 0620 5960067 telefonszámon is!

A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó