Az allergia lelki okai

Bármilyen allergia kezelése eredményes a lelki okai feltárásával.

Tapasztaltál már olyat, hogy alkalmanként, amikor egy nehéz napod van, sokat köhögsz, tüsszentesz és akár a bőröd is viszket?

Ez nem véletlenül történik, és nagy valószínűséggel az érzéseid a kiváltó oka a tapasztalatnak. Kutatók úgy találják, hogy bizonyos allergiás reakciókat, mint a szénanátha, ekcéma és az asztma, részben olyan hormonok, és más agyban termelt vegyületek okozzák, amelyeket a test, a stresszhelyzetre való válaszként juttat a vérkeringésbe.

tengerimalacok

Az egyik kísérletben tengerimalacok egyik csoportját stresszhelyzetbe hozták, míg a kontroll csoportot békében hagyták. Mindkét csoportot egy időben ugyanannak a vegyszernek tették ki. A stresszelt kísérleti alanyok mindegyike erős bőrkiütéses reakciót mutatott. A tudódok legnagyobb meglepetésére a nyugodt kontrollcsoport semmiféle reagálást nem mutatott.
Ezt a kísérletet megismételték embereken is később és ugyanazt tapasztalták.

Az allergia problémájára

mi a Belső utazás módszerét alkalmazók - a tapasztalatunk alapján - úgy tekintünk, mint az idegrendszernek egy olyan automatikus, megtanult reakciójára, amit valamilyen elfojtott érzés, belső elutasító attitűd, másodlagos pszichés hasznosság, vagy akár a tudatalattiban rögzült menekülési késztetés tart működésben.

Nagyon gyakran maga az úgynevezett allergén anyag csak egyfajta jelzésként szolgál, ami beindítja a "programot". Sokan elmondják, például a pollen-allergiák kapcsán, hogy egy idő után már elég a naptárra nézni és kezdődik a megszokott  kálvária.

Van olyan tapasztalat, amit jobb híján a környezeti allergiák közé sorolnak. Például épületek, behatárolt területek és gyakran személyek és közösségek. Bár itt is automatikusan a kiváltó anyagot keresik - könnyen belátható, hogy itt az elmében és a lélekben működő folyamatok produkálják a testi reakciót. Viccesen szoktunk is olyat mondani, hogy "kiütést kapok tőled" vagy "hányok az ilyen embertől".

Meglepően találó tud lenni sok esetben az ilyen szófordulat és gyakran a lényegre mutat.

Sok esetben tapasztaljuk, hogy a különböző ételallergiák nem mások, mint a test egyszerű jelzése arra, hogy az adott típusú élelmi anyagra egyszerűen nincs szüksége. A hozzá kapcsolódó betegségtudat viszont romboló hatással bír az ember önértékelésére, az életminőségre.

Értjük, hogy talán várnál egy lexikonszerű felsorolást, ami könnyen megmutatja, hogy az adott allergiának mi a lelki oka. Ez az elme vágya, amelyik megoldandó feladatként tekint rá. Ha egyszerűen arra gondolsz, hogy minden ember szeme, ujjlenyomata teljesen különböző, akkor megérthető, hogy mindenki másképpen működik a lelki szinten, még ha a felszínen tapasztalt tünetek ugyanazok is.

Az érzések, az érzelmek feldolgozása az agynak egy teljesen másik területén történik (limbikus rész), mint a gondolkodási  funkció (neo-cortex), és a kettő között nincs közvetlen összeköttetés. A limbikus rész millió egy módon összeköttetésben van a testtel, így az érzéseket a testben tudjuk tetten érni figyelmünkkel.

A Belső utazás során azt tesszük, hogy figyelmünkkel a testre koncentrálva követjük az érzéseket, és így tudunk közvetett módon eljutni az agyunk limbikus részébe, ahol tárolva vannak az érzelmeinkkel kapcsolatos emlékek, hitek, fogadalmak. A felismerés, a megértés és a korábbi görcsök feloldása, hitek és fogadalmak megváltoztatása itt lehetséges. Nem csak az allergia, hanem bármi más probléma megoldásának a folyamata is így néz ki a Belső utazás rendszerén belül.


Bármi is igaz a te helyzetedre és tapasztalatodra a pontos okát fel tudod tárni a segítségünkkel, és a megoldást is létrehozhatod saját Belső utazásod során.

Szabadulj meg a saját allergiádtól és gyere el egy Belső utazásra! Itt írhatsz

Anikónak
A Belső utazás ( The Journey) angol nyelvű honlapja


  1. [Főlap]
  2. [Betegségek lelki oka]
  3. [Az allergia lelki oka]

A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó