"A hited meggyógyított,
menj békével"

 2000 évesnek tartott történetekből származnak ezek a szavak. Ismerős, ugye?

Én pedig szeretném megkérdezni: most másként van? Most a 21. században nem a hitünk gyógyít meg?

Szerintem igen. (Így hiszem. :-) És így tapasztalom.

Csak annyi a kérdés, hogy kibe vagy mibe helyezzük a hitünket.

Az orvostudományba? Egy kémiai szerbe, összetevőbe? Egy meghatározott módszerbe? Egy konkrét személybe? Istenbe?

Mondok példákat:

-Elmész az orvoshoz, és megmutatod neki a problémádat. Hümmög, megtapogatja, megnézegeti. Szép nevet akaszt rá, talán latinul. Azt mondja, nem halálos. Huhhh. Megkönnyebbülés. Érzed, hogy fellélegzel. Azt mondja, ismert betegség. Huhhh, még inkább megkönnyebbülés. Azt mondja, itt van ez a fehér pirula, ez meggyógyít. Huhh, micsoda megkönnyebbülés. A gyógyszertárig már repülsz. TUDOD, hogy meggyógyulsz. Az esetek egy jó részében elég maga az orvos “gyógypillantása”. Sokan ki sem váltják a gyógyszert, be sem veszik. Meggyógyulnak. Hisznek benne, az orvos is megmondta.


-Mások egyenesen a pirulába teszik a hitüket. Az az alfa-hidroxi-glüko-keto... izé. Az pont jó erre a nyavalyára.

Hála az égnek, le van tudva, meggyógyít.

Megjegyzem halkan, hogy meggyógyít akkor is, ha nincs benne a pirulában az alfa-hidroxi-keto...izé.  Ismerek egy NLP-vel foglalkozó fickót, aki üres és átlátszó kapszulákat tett bele egy dobozba fejfájásra való gyógyszerként. Ráírta, nagy betűkkel, hogy fejfájásra való. És azt is, hogy nincs benne semmi, csak az üres kapszula. Mellékhatása sincs. Viszont az esetek 50%-ában csillapítja a fejfájást. A kísérlet szerint pont így történt.  Az esetek 50%-ában csillapította fejfájást. Később hatóságilag betiltották a kísérletét, ne komolytalankodjon.... pedig a hivatalos fejfájásgyógyszerek milyen hatékonysággal dicsekedhetnek?


-Van aki, megtalálta  a saját földre szállt istenét. Egy gyógyító, tanító, egy tudós? Szóval egy ember. Bármit mond, az úgy van. Ha azt mondja igyál almaecetet napokig, megteszed. Ha azt mondja, egyél savanyított nyüzügét reggelire, vagy hagyd el a párolt malacfarkat, de úgy, hogy azt csak vacsorára nem eheted. És meg is teszed. Láss csodát, meggyógyulsz.


-Ha Istenben hiszel, akkor nem is kell sokáig magyaráznom, hogy a hitednek milyen köze van a gyógyuláshoz.

Bármelyik tökéletes, nehogy azt hidd, meg akarom billenteni a hitedet. Higgy benne, és meggyógyít.

De, ha nem hiszel benne?...  Akkor bajosan működik. Ha kételkedsz, jobban jársz, ha olyasmit keresel, ami számodra is elfogadható. Mert a hited ellenére semmi sem tud meggyógyítani. Elhiszed?

Ezért nem is kotorászunk senki hitrendszerében, hacsak...

Tudod, időnként van a klienseim között egy-egy, akinek a gyógyulásához az adja a kulcsot, hogy feltárjuk, nem hisz semmiben. Pontosabban azt hiszi, hogy bármit is csinál, minden hatástalan az ő esetében. És lőn.

Nagyon egészséges dolog feltárni ezt a hitet, mert akkor VAN esélyünk tovább kutakodni. Ilyenkor ki szokott derülni, hogy valahol, mélyen -egy erős trauma hatására- elvesztette az illető az ÉLETBEN való hitét. Ami elég alapvető az életben maradáshoz. Tehát világos, hogy nincs is gyógymód az ő számára, igaz? Lehetetlen. Olyan, mintha engedélyt adna magának a lassú haldoklásra. Nehéz ezt így kimondani, de ez történik. Az életerő elfogy az összes kezelés ellenére. Mindaddig, amíg ki nem békül az élettel.

Mert van rá mód.

Az a korlátozó hit megváltoztatható.

Mert az ÉLET jó.

Nem hiszed?

Talán érdemes lenne neked is felszabadulnod a korlát alól.

 ...A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó