A mentor megérkezett és azt mondta:

"A szeretet van. A világ nem fekete és fehér."

Belső utazás kivirágzás

A "mentor"  segítsége a Belső utazás során mindig elérhető. Gyakran válaszol kérdésekre, amelyet az elménk nem tud hova tenni - biztos nem mi találjuk ki. Ez a történet is ezt idézi.

Két egyszerű mondat és mégis leterített, megállított és megdöbbentett. Nem, nem könyvben olvastam és nem is egy előadótól hallottam valamilyen hatásosan megszerkesztett előadás végső következtetéseként. Egy lány szájából hangzott el, aki azért jött el hozzám, hogy a Belső Utazás egyik-másik módszerét kipróbálja.

Nem ismertük egymást korábban, beszélgettünk mindenféléről. Kiderült, hogy az életében megannyi nehézséget tapasztal; hogy vonzódik valamihez, amit nem is tud megnevezni, és az a valami nagyon más, mint az a világ, ami igazságtalan, félelmetes, gonosz, kiszámíthatatlan, bizonytalan és megbízhatatlan. Ebben a világban a jónál erősebb a rossz - mondta Ő.

Innen indultunk, és hagyta, hogy az a valami, amihez vonzódik vezethesse, feltárja és megmutassa neki azt, hogy mikor, hol, miért, hogyan alakult ki benne ez a hit. A hit, amitől szenved. És megtörtént, meglett a válasz a kérdésekre - kiderült, hogy mindez hazugság.

Most mi lesz?

A kérdésemre, hogy mi az igazság, válaszként hangzott el a két egyszerű mondat. És ekkor kinyitotta a szemét meditációjából, és rám nézett. És én megdöbbentem. Nem az a lány nézett rám, aki megérkezett korábban, és akivel beszélgettem.

Tekintette más volt...átható...erőteljes...szilárd...szerető. És ez az erő elsöpört. Ráláttam a saját mintámra. A jó-rossz, helyes-helytelen, fény-sötét.

Mindez nincs......... Tényleg.

A SZERETET VAN

Ízlelgesd a jelentést! Kívánom, hogy adjon neked annyi erőt és bizonyosságot, mint nekem.

A VILÁG NEM FEKETE ÉS FEHÉR

Itt értettem meg azt, amit már egy jó barátomtól többször hallottam : "Ahol fény van, ott nem lehet sötétség" Fizikai szinten könnyű felfogni-logikus. Most megértettem mélyen belül. A fény a szeretettel felcserélhető, hiszen minden alkalommal, amikor ünneplünk (szeretetet, barátságot, szerelmet, örömet, ...) a fény gyújtása legyen az gyertya, lampion, tábortűz, tűzijáték természetes. Fény nélkül nincs ünnep.

Megértettem a jin-jang jelet is. A sötét oldalon is jelen van a világos, a fény, ami létével meg is szünteti a sötétet, mozgásban tartja. A kérdés csak az, hogy milyen árnyalat jelenik meg a fény által. Persze azt, hogy árnyalat csak a felfogó képességünk állítja elő.

Jó barátom, mentorom ezt így fogalmazza meg: "minél nagyobb a fény, annál nagyobb az árnyék" ....Igen.....Ezzel együtt csak azért érzékelem az árnyékot, mert oldalról figyelem a részlegességből, nem a teljességből. A teljességből nézve:"A szeretet van" és nincs árnyék. Részlegességből nézve persze előáll az érzékelésünkben a megtapasztalt világ minden szörnyűségével együtt.

És itt válik számomra igazzá mentorom állítása:"a világ így tökéletes ahogy van" Ha a részlegességben nem érzékelem azt, ami nem vagyok, sosem találhatom meg azt, ami vagyok.

A lány nemrég ment el. Az idő legnagyobb részét, amit itt töltött úgy élte meg, hogy aludt. Pedig meditációjában én kérdeztem, és ő válaszolt - még rám is nézett. Vagy lehet, hogy az a része, aki a részlegesség tényleg aludt? És én a rajta keresztül megnyilvánuló teljességgel beszéltem? Számomra ez nem kérdés. Ez így van. Köszönöm a csodát úgy a részlegességnek, mint a teljességnek.

Szívesen találkoznál lelked mentorával?
Tennél Belső utazást? Jelentkezz itt!


A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó