A gyógyulás 3 (igen komoly) akadálya... és azok megoldása:

1. Fáj a fejem, drágám!

A gyógyulás egyik fő akadálya:

Nem állítom, hogy minden betegségnek volna “nyeresége” amiért “érdemes” fenntartani, de ha rejtélyesen visszatérő betegségekkel van dolgod, érdemes elgondolkoznod ezen a lehetőségen is:

Sajnos, sokszor, túl sokszor áll a betegségek mögött egy-egy hátsó szándék, egy “nyereség”, ami miatt nem érdemes kigyógyulni belőle. Tudják ezt már intuitíven régóta a kabarétréfák szerzői is, és rendszeresen ki is használják a “fáj a fejem” poént. Kikapós feleségek, szerelmi háromszögek, megcsalatások... Jót mulatunk rajta... mindaddig, amíg nem rólunk vagy a szeretteinkről van szó.

Láz, allergia, rosszullét, kiütés?
Csak egy pár tünet, de a sor hosszan folytatható a fájdalmakon keresztül a látványosabb tünetekig.

A legelvetemültebb szülőt, tanárt, főnököt, férjet, feleséget vagy anyóst is megregulázza, igaz?

Mert egy betegséggel nem lehet viccelni. Nem is szoktunk, ezért gyakran beválik.

-mert időt lehet vele nyerni

-mert nem kell valami nemszeretem dolgot megtenni

-sőt még megmondani sem kell a másiknak, hogy nem akarom azt a dolgot megtenni

2 órán belül lázas

az a kislány, akit az anyukája kétségbeesetten hozott el terápiára - mert nem tudták, mitől jön elő a láz. A kislány egy hosszabb beszélgetés után elárulta, hogy ha nem akar iskolába menni, akkor 2 órán belül lázas. Legyártja. Bármikor. Az egyetlen bosszantó dolog az, hogy már előjön a láz akkor is, amikor vakáció van. És EZ, ez már őt is zavarja.
A többi tökjó...

vagy annyira mégsem?

Bármire allergiás

az a hölgy, aki nem akar enni a vendégségben, szinte bármire allergiás. A környezet kínálása egy pillanat alatt abbamarad. Ja igen. Hiszen allergiás. Nem eheti. Az allergia kiváló takaró bármikor- a tesztek kimutatják. Sőt “meg is bolondulnak” tőle, megbízhatatlanokká válnak, mert a sor anyag, amire allergiás, változik. Gyakran. Az egyetlen bosszantó a dologban, ha arra is allergiás, amit szeret. Ez már őt is zavarja...
a többi tökjó...

vagy annyira mégsem?

A “nyereség” betegséggel az a baj

hogy az egy nem tudatos és egészségtelen megoldása egy problémának. Elég sok nehézséget és küszködést hoz az illető életébe. Nem azért mert ő így akarná, hanem azért, mert nincs jobb.Vagyis ha volna jobb, akkor nem lenne értelme tovább a betegségnek.

Ha volna jobb...

tehát itt kezdődhet a megoldás:

1. feltárni a betegség “nyereségét”
2. találni rá jobb megoldást, mint a betegség
3. “eltakarítani” a romokat, ami a betegség miatt összegyűlt az életünkben


2. Apuka, gyógyuljon már meg!

“Apuka, elvittem a legjobb specialistához, a svájci gyógyszert kapja, jár magához az a sok terapeuta, meg masszőr, a csodafüvek levét is iszogatja... hát gyógyuljon már meg, az Isten áldja meg!Mert maga helyett nem tudok meggyógyulni!”

Nem lehet akarni helyette...

Itt van valami, amin szintén érdemes elgondolkodni: nem lehet sem apuka, sem anyuka, sem a nagymama helyett gyógyulni, meggyógyulni. És nem lehet Pistike helyett sem vagy Rozika helyett sem. Nem és nem. Nem lehet akarni helyettük.

Furcsa dolog, de van, aki már szeretne meghalni. És nem biztos, hogy 80 évesen. Nem, nem az öngyilkosjelöltekre gondolok. Hanem azokra a betegekre, akik valamilyen oknál fogva, mélyen belül megérezték, megértették, hogy eljött az idejük. Hogy ebből a betegségből már sosem kelnek fel... De nem lehet nekik nyugodtan betegeskedni, elhalni, mint egy őszi falevél, mert annyi a külső nyomás...

És ők becsülettel végigcsinálnak kezelést, gyógyszerezést, terápiát. De hiányzik valami.
A belső hajtóerő.
A miért. Amiért érdemes lenne élni, amiért érdemes lenne meggyógyulni.

Ha veled fordul ez elő, és te vagy az, aki nem “gyógyul”, vedd számba az alábbi lehetőségeket is.

A váratlan vagy csodaszámba menő gyógyulásokat

átélők beszámolnak egy “váratlan” fordulatról.

Amikor már mindent feladtak, abbahagytak minden erőfeszítést, váratlanul és véletlenül megérkeztek a Forrásukba, ahol tudták, hogy meg fognak gyógyulni. Egyszerűen tudták. Minden jóslat ellenére.

És ha tehetnél valamit a csoda bekövetketéig? Azért, hogy több csoda történhessen

1.letenni a külső kényszert és nyomást
2. felfedezni a saját belső igazságodat
3. megtalálni, amiért érdemes élni
vagy elfogadni a földi élet véges voltát


3. Az a kezelés nem neked való...

Amikor már sokfajta hasztalan és haszontalan kezelés áll mögötted, és talán az hosszú évek óta tart minden eredmény nélkül, akkor érdemes elgondolkoznod ezen:

Manapság olyan hatalmas arzenálja áll a rendelkezésünkre -mindez, a gyógyulást kínáló szakemberek és kevésbé szakemberek segítségével -, hogy választhatsz. Gyűjtsd be az információt, keress, kutass, mert van más lehetőség. Bevallhatod- legalább saját magadnak-, ha nem jó neked az a dolog. Ha nem megfelelő számodra a régi, keress egy másik megoldást. Egy egészségesebbet, jobban működőt.

Jó, jó, de honnan tudjam, melyik a nekem való?

Amelyikkel mélyen belül rezonálsz

vagy hiszel benne. Amitől, a számodra elképzelhetővé válik a gyógyulás. Ha nem hiszel benne, ha még a lehetőségre sem vagy nyitott, hogy attól a valamitől egyáltalán meggyógyulhatsz, akkor mit vársz tőle? Be akarod bizonyítani, hogy menthetetlen eset vagy? Gyógyíthatatlan?

Nem lenne jobb inkább egy olyan kezelést, módszert, embert találni, akiben legalább megbízol? Amivel egyáltalán elképzelető a gyógyulás? Ami számodra elfogadható? És amikor mélyen belül rezonálsz vele, tudod, hogy az lesz

A neked való segítség

1. tehát szabadulj meg a külső nyomástól és kényszerektől
2. találd meg, hogy a számodra mi a testreszabott megoldás


Emlékeztető: ez a néhány fönti lépés egyszerűen csak a jéghegy csúcsa - egy általános megközelítése annak az áttörésnek, ami szükséges lehet az életedben.

Indulj el a gyógyulás útján! Itt megteheted.

A Belső Utazás nem helyettesíti az orvosi kezelést. Nem adok orvosi tanácsot, nem diagnosztizálok. Alapos kivizsgálásért, diagnózisért és orvosi kezelésért fordulj szakorvoshoz. Én képzett és akkreditált alkalmazója vagyok a Belső Utazás módszerének. A betegségek, a tünetek mögött meghúzódó érzelmi blokkokat segítek számodra feltárni és felszabadítani. 

Ajánlom saját könyvemet!

Lélek fényesítő utazások Makay Anikó